CIBULE

Účinky:

allicin snižuje riziko arteriosklerózy a trombózy a posiluje imunitní systém. Éterické oleje brzdí zánětlivé procesy a uvolňují hlen. Jen červené a žluté odrůdy obsahují sloučeniny, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění a mají protizánětlivé účinky. Švýcarští vědci zjistili, že je výbornou prevencí proti osteoporóze. Obsahuje hodně zinku potřebného na stavbu kostí, vitamíny B, C, A i E.

Množství:

čím víc, tím lépe. Doporučuje se jíst syrová. Musí se jíst jen čerstvá, protože po rozkrájení se po 24 hodinách stává toxickou. Výzkumy doporučují sníst denně 60 g.

  • Prostředek proti chřipce: cibuli nasekáme a uvaříme se třemi polévkovými lžícemi medu na sirup. Užívejte po lžičkách.
  • Na všechny respirační infekce: připravte šťávu z nasekané syrové cibule, pokapejte ji medem a necháte stát přes noc. Užívejte každé 2 hodiny 1 kávovou lžičku.
  • Opar rtu: léčíme tak, že na postižené místo přikládáme plátek syrové cibule.
  • Rýma: předcházíme tak, že do nosu vkládáme tampóny namočené v cibulové šťávě.
  • Bolesti krku: zmírní zábal z jemně nasekané cibule.
  • Hnisající rány: potřeme obvaz kašičkou z cibule a přiložíme na postižené místo.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky